De voorjaarseditie van het magazine Historisch Purmerend is verschenen. Een belangrijk thema in dit nummer is 75 jaar Vrijheid. Onder meer met een fraaie serie kleurenfoto’s van de bevrijdingsfeesten in 1945 wordt er aandacht aan besteed; voorts met een artikel over oorlogsburgemeester Kikkert, de belevenissen van een zeeman in oorlogstijd en de oorlogservaringen van een 13-jarige meisje uit Purmerend.

Daarnaast artikelen over de melkwinkels in Purmerend door de jaren heen, de geschiedenis en groei van de firma Groenhart die dit jaar honderd jaar bestaat en het marktkramenbedrijf van Modder. Andere onderwerpen zijn het Noordhollands Kanaal, de Peperstraat, een gedicht over de Purmerendse operazangeres Anna Kappel en de eeuwenoude veer over de Purmerringvaart. Wisselingen in het bestuur en nog andere zaken komen eveneens aan de orde.

Losse nummer zijn verkrijgbaar voor 5 euro, b.v. tijdens de inloopmiddag in het VHP-huis, Kanaaldijk 10, op de laatste zaterdag van de maand. Nog geen lid van de VHP, de grootste vereniging van Purmerend? Het lidmaatschap kost slechts 15 euro per jaar. Aanmelden kan hier: https://www.vereniginghistorischpurmerend.nl/lidmaatschap/.