Helaas hebben wij moeten besluiten, gezien de genomen maatregelen met betrekking tot bestrijding van het coronavirus, onze filmvoorstelling van 22 maart a.s. NIET door te laten gaan. Deze middag hadden wij toch zo’n 100 mensen verwacht en een dergelijke bijeenkomst mag dus niet doorgaan.
Jammer, maar het is duidelijk en begrijpelijk dat deze voorzorgsmaatregelen worden getroffen vanwege de volksgezondheid.
Wij hopen u zo snel mogelijk een nieuwe datum door te kunnen geven. Wij houden u op de hoogte!

Rondkijken in Purmerend 1959-1960. Filmbeelden en verhalen, gepresenteerd  door Jan Viskoper. Deze middag gaan we terug naar 1959 en 1960 en worden we meegenomen in de verhalen en herinneringen van toen. Jan Viskoper heeft ooit zelf films gemaakt voor de Small Film club in Purmerend en in zijn jonge jaren heeft hij mooie beelden verzameld. We zien de huldiging van de familie Tromp, de dansschool van Aart Aertse in het Paradijs, de uitreiking van de diploma’s aan leerlingen van de Stadsteekenschool, en Purmersteijn in actie op het voetbalveld. En nog veel meer prachtige beelden, onder meer van Strijd en Krachtig, de Graanbeurs op de Kaasmarkt van Dorland. Vele oude bekende Purmerenders komen in de film voorbij; het is een explosie van herinneringen.